Ordu Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 452 2335482
WEB https://orduanadolu.meb.k12.tr
Adres : AKYAZI MAHALLESİ HUZUR SOKAK NO 40 52200 ALTINORDU/ORDU
VİZYON : Teknoloji kullanımı ve proje tabanlı çalışma ile eğitim başarısında Türkiye´ye örnek bir okul, sonrasında da "Bir Dünya Okulu" olmaktır.
MİSYON : Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen çalışkan bilgi ve birikimlerini insanlık yararına kullanan yenilikçi, hoşgörülü öğrenciler yetişmesine, uygun eğitim ortamlarında kaliteli eğitim vererek hem öğretenlerin hem de öğrenenlerin birbirlerinin gelişimine yardımcı olduğu, herkesin her gün daha iyiye ulaşabilmek için çalıştığı, nitelikli insan kaynakları ve kurumsal tutum ve anlayış birliği ile ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına yerleşmelerine katkı sağlamaktır.
BAŞARILAR :

Yabancı Dil : İNGİLİZCE-ALMANCA
Isınma : DOĞALGAZ
Pansiyon :
Servis : Öğrenciler özel servis araçları ve hat dolmuşlarıyla okula gelip gitmektedir.
Ulaşım : Altınordu Otobüs Terminaline yaklaşık 1 kilometre uzaklıktadır. 4. Hat minibüsleri okulumuzun yanından geçmektedir.
Yerleşim Yeri : AKYAZI MAHALLESİ HUZUR SOKAK NO 40 52200 ALTINORDU/ORDU
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 3 KM.
Kontenjan Bilgileri : 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı: 170
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Taban Puan: 98.37 Tavan Puan: 100
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı: %100
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı: %46
Sportif Etkinlikler : Okulumuz bünyesinde kurulan Voleybol Kız Takımı, Voleybol Erkek Takımı, Oryantring takımı, Basketbol Erkek Takımı, Futsal Erkek Takımı ile çeşitli müsabakalara katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK Bilim Fuarı, TÜBİTAK 2204-A Araştırma Projeleri Yarışması, TEKNOFEST
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Sister School Project ile Gürcistan Tiflis´deki Kardeş Okulla Ortaklaşa Yapılan Proje